2D DRAFTING

Met onze 2D Drafting service kunt u van een bestaand 3D model een 2D CAD productie tekening laten maken. Dit soort tekeningen zijn nodig als u een product wilt laten vervaardigen door bijvoorbeeld een productieorganisatie. Alle maatvoering, vorm en plaatstoleranties worden op deze tekening weergeven evenals de NORM/ISO standaard.

Welke informatie hebben wij van u nodig?

Om uw tekening succesvol om te zetten hebben wij (1 van de) volgende bestanden nodig: 3D STP, IGES of DWG bestand. Andere extensies zijn ook mogelijk. Daarnaast hebben wij ook de NORM/ISO of vorm & plaatstoleranties nodig. Bent u onzeker of uw bestand geschikt is? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Wat leveren wij?

Alle diensten die wij leveren zijn maatwerk. Dit heeft als bijkomend voordeel dat u bij ons ook ruime keuze heeft in het bestandsformaat. Standaard leveren wij het bestand aan in PDF, DXF of DWG format. Mocht u een ander bestand wensen, neem dan contact met ons op! Het is aan te raden om dan alvast uw software pakket en software versie paraat te hebben. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn.

Onze 2D CAD Drafting service omvat verschillende soorten 2D CAD tekeningen:

Product Tekeningen

 

  • Om alle maatvoeringen van het product inclusief de vorm en de plaatstoleranties vast te leggen worden er producttekeningen opgesteld. Deze tekeningen kunt u gebruiken om bijvoorbeeld een CNC machine te programmeren.

Constructie Tekeningen

 

  • Installateurs, bouwvakkers, productie medewerkers en monteurs werken bijna altijd met een digitale óf papieren 2D CAD tekening om hun werkzaamheden in te plannen en uit te voeren. Afhankelijk van de werkzaamheden kunnen deze tekeningen vervaardigd zijn vanuit een 3D model. Voorbeelden van dit soort modellen zijn vloerplannen, hoogtekaarten of piping modellen. In het geval van een mechanische of elektro tekening  (M&E Tekening) laat de 3D tekening symbolen zien zoals schakelaars en stopcontacten.

Lijnen Tekening

 

  • Dit soort tekeningen zijn gemaakt in CAD programma’s zoals Autodesk AutoCAD of Dassault System Draftsight (DSD). Een lijntekening omvat schematische, kaart en lay-out tekeningen.

PROJECT VOOR 2D Drafting?

OFFERTE AANVRAGEN