BWTS (Ballast water treatment system)

In de maritieme sector zijn er veel vragen over het Ballast Water Treatment System (BWTS). Deze vragen zijn voornamelijk gericht op de toepassingen, het uitvoeren en de werking van dit systeem. De meest gestelde vraag is echter of het systeem wel past in een schip. RVRS3D biedt ondersteuning bij het beantwoorden van deze cruciale vraag.

RVRS3D heeft jaren ervaring met het 3D scannen van machine en pomp kamers en weet hierdoor precies wat er gescand dient te worden en welke delen van cruciaal belang zijn.

Door middel van een 3D scan kan RVRS3D een compleet model produceren welke u kunt inladen in uw 3D CAD programma. In dit model kunt u uw Ballast Water Treatment System intekenen.

De voordelen:

 

De 3D scanner legt zeer nauwkeurig alle dimensies vast in een 3D Puntenwolk. Op deze manier wordt de volledige maatvoering van de machinekamer bekend, maar weet u ook precies waar de obstructies zitten en hoe de bestaande leidingen geplaatst zijn.

Zo kunt u niet alleen vooraf bepalen waar het systeem past maar ook waar u de leidingen langs kan laten lopen. Hierdoor kunt u vooraf bepalen waar het “Tie-in” punt zich bevindt, hoeveel materiaal er nodig is, welke leidingen u wilt gebruiken en hoe deze leidingen gebogen moeten worden.

Middels deze techniek bespaard u enorm veel tijd tijdens het installatie proces. Alle leidingen kunnen namelijk prefab op maat gemaakt worden en is het enkel nog een kwestie van het pakket aansluiten.

Deze techniek is in onze ervaring vaak meerdere weken sneller dan alles ter plekke passend maken. Dit houdt dus in dat het schip minder lang aan de kant ligt en het dus sneller de zee op kan. Dit bespaart u veel geld, tijd en mankracht.

Hoe gaat het scannen in zijn werk?

 

De machinekamer, pompkamer of een andere ruimte (afhankelijk waar de water ballast pompen zich bevinden) van uw schip worden 3D ingescand.

Deze data wordt verwerkt tot een nauwkeurig en gedetailleerd 3D CAD model welke in te laden is in uw engineering software pakket. Vervolgens tekent u het model van het BWTS in dit 3D CAD model. Indien u wenst dat RVRS3D de engineering voor u op zich neemt is dit in overleg uiteraard ook mogelijk.Heeft u vragen of wilt u graag een offerte neem dan contact met ons op.

Downloads

 

Ballast Water Treatment SystemDownload Whitepaper BWTS

PROJECT VOOR BWTS?

OFFERTE AANVRAGEN